De ce este importantă evaluarea de risc la securitatea fizică pentru o școală sau o grădiniță?

Riscul face parte din viața de zi cu zi. Este imposibil sa evităm complet riscul dar totuși putem încerca să-l gestionam. Evaluarea de risc la securitatea fizică a unității de învățământ si măsurile de securitate sunt vitale pentru siguranța  copiilor tăi. Ce presupune evaluarea riscului la o instituție de învățământ ?
Pentru a  controla riscurile, trebuiesc  identificate amenințările si vulnerabilitățile  ce pot provoca daune  și se vor lua măsuri rezonabile pentru a preveni vătămarea oamenilor sau a bunurilor. Acest proces este cunoscut sub numele de evaluare a riscurilor la securitatea fizică și este un lucru care vi se solicită de către legea 333/2003.

Evaluarea riscului la securitatea fizică prin definiția legii nu se referă doar la riscul de sustragere sau vandalizarea  a bunurilor scolii. Legea pune pe primul loc siguranță si integritatea vieții omenești și apoi siguranța bunurilor.
Evaluarea de risc trebuie să fie o examinare atentă a unității de învățământ .  Este un instrument care  ajută la identificarea , controlarea riscurilor  într-un mod sistematic și prioritizat .

In cadrul unei unități de învățământ amenințările sunt variate dar cu ajutorul evaluării de risc putem minimiza impactul prin implementarea masurilor de securitate astfel încât copiii sa-și desfășoare activitățile școlare in siguranță, iar părinții să aibă încredere în instituția școlară știind că aceștia sunt protejați când nu sunt lângă ei!

evaluare risc gradinita

Solicită-ne o ofertă acum !

Call Now Button