Beneficiile evaluării de risc la securitatea fizică


Evaluarea de risc la securitatea fizica nu trebuie privita ca pe o cheltuiala in plus, ci ca pe o metoda de estimare si de tratare a pericolelor ce pot ameninta o societate comerciala. Pentru a preveni ori reduce semnificativ incidentele care pot sa provoace atat pierderi materiale, cat si umane, implementarea unor mijloace care sa asigure  securitatea si sanatatea in munca este mai mult decat necesara.

Reducerea numarului de accidente si al imbolnavirilor profesionale este cel mai important beneficiu observat in urma unei evaluari corecte a riscurilor. Acesta este urmat de reducerea costurilor sociale si de imbunatatirea climatului de munca.

Fidelizarea angajatilor fata de firma si cresterea calitatii activitatii prestate sunt alte avantaje care trebuie luate in considerare. In plus, analiza de risc ajuta si la imbunatatirea imaginii intreprinderii in societate.

In concluzie, conform Inspectiei muncii, analiza riscurilor nu protejeaza doar bunurile materiale ale companiei, ci imbunatateste semnificativ securitatea si sanatatea personalului.

Nu trebuie pierdut din vedere nici faptul ca lipsa evaluarii de risc la securitatea fizica poate conduce la platirea unor amenzi de zeci de mii de lei. In plus, in cazul unor incidente grave, pierderile materiale sunt mult mai mari decat costul acestei evaluari. Si, din pacate, imaginea pe care o are intreprinderea pe piata poate avea semnificativ de suferit pe viitor.

Leave a Reply

Call Now Button